maanantai 19. elokuuta 2013

Herkullisia hetkiä


Namihimo iski tänään -taas. Koko viikonlopun se vainosi minua ja tänään hyväntuulisena kello yhden koulupäivästä jäinkin sitten aikaisemmalla pysäkillä pois, ja tieni päätyi S-markettiin ostamaan ihanan Lumi Pantteri namipussukan. Perkeleen kallis ja heh suht tuhti pussikin vielä, mutta heii kai sitä kesän viime rippeillä saa vähän nautiskella vielä.

Olin liiankin hyväntuulinen ja se johti leipomiseen! Leipominen on yksi ihanista "pikkuharrastuksistani", jota harrastan yksikseni sekä kavereitten kanssa. Se on mukavaa yhdessätekemistä kaverin kanssa ollessa ja vielä kivempaa on tietysti leipomis-, taikina-astioiden nuolu- ja tiskaamisurakan jälkeen istahtaa alas ja nauttia kasapäin daim-muffinsseja taikka porkkanakakkua hyvää sarjaa tai elokuvaa katsoen.

En ole hyvä leipomaan, ehei. Minun kätösissäni ei mitään kaunista kakkuluomusta synny. Toisinaan kyllä tuntuu, että ohjeet ja nimenomaan kuvat ovat vähintääkin kusetusta. Miksi helvetissä niissä jokaisessa on erityisesti pohjan ainekset mitoitettu päin prinkkalaa ja vieläpä kolme kertaa alimääräisesti! Ja sen tempun kun vielä näkisi, miten ne kokkaajat taikovat niistä (vajaista) aineksistaan ja ohjeistaan kuvien mukaiset kakkuset, niin..! Tai sitten tässä on mukana ripaus sitä viime aikoina mediassa puhututtanut kuvanmuokkaus.

Niin tai näin, oli vikaa reseptin laatijoissa tai sitten ihan vaa minussa, en siltikään osaa. Mutta yritystä ja intoa löytyy, ja tänään jauhopeukaloni päätyivät tekemään lupaavanoloisen Valio New York Cheesecake -juustokakun!



Juustokakut ovat parhautta. Missäköhän voisi opetella tekemään sitä ihaninta amerikkalaista juustokakkua, mitä kahvilat ja ravintolat tarjoilevat kuudella eurolla?? Taidot ja reseptit ei ihan vielä riitä sinne asti. Tämä oli jo sinne päin, maistui ihan hyvältä (lisäsin mustikkaa) ja aika simppeli tehdä. Kaikkien talon herkkusuiden kommentteja en ole vielä kuullut, mutta kokeiltavan arvoinen oli kyllä!

Ainii ja kakun ulkoasusta ei tarvitse kommentteja, heh aika omalaatuinen taas kerran :D

ps. piirsin loppusilausta vailla olevan ketun heti suden jälkeen,siitä kuva vaikka ensi kerralla, kun saan viimeisteltyä sen :)


1 kommentti:

  1. Kiva postaus tämä! :) ja ihan taivaallisen näköstä kakkua! ^^

    http://rontonelamaa.blogspot.fi

    VastaaPoista