sunnuntai 11. elokuuta 2013

Cry Of The Wolf



Rakastan susia. Sudet ovat kauniita, älykkäitä, rakastavaisia, suojelevaisia, rohkeita ja hieman kiehtovan mystisiäkin.

Susiin on kauta aikojen liittynyt monia symboleja ja uskomuksia, niin hyviä kuin pahojakin. Suomessa, kuten uutisista ja muun kansan puheesta voikin käsittää, on susiin aina kohdistunut vihamielisyttä ja pelkoa. Monissa muissa kulttuureissa sutta on entisaikaan taasen pidetty melkeinpä pyhänä. Kreikkalaiset ja roomalaiset vertasivat sitä Auringonjumalaan, Pohjois-Amerikassa alkuperäiskansat pitivät sitä oppaana ja ihmisen vapaan sielun esikuvana ja mielenkiintoisesti ainut Japanissa uskoivat syntyneen susista, kun taas Antarktiksella susien uskottiin olleen ihmisiä ja näin niitä pidettiin ikään kuin veljinä.

Niin monenlaisilla kansoilla on erilaisia uskomuksia suteen ja vielä tänäkin päivänä näkee netissä monenlaista ihailua susia kohtaan, että niitten kiehtovuutta ihmettelee aina vain. Jotain kaunista ja inhimmillistäkin susissa täytyy olla...




Pidän myös piirtämisestä ja toivoisin osaavani sitä niin, että saisin eläimen kauniin sielun "vangittua" kuvaan. Ei opi ellei harjoittele. Viime yönä iskikin sitten kauhea into piirtää susi. Ei mitään monen tunnin taiteilua, vaan ihan pikainen tekeminen ja ajatusten pois siirtoa lukemisen lomasta (ja se lomakin on kohta ohi..).

Olen vuosia sitten saanut pastelliliidut, joita en ole koskaan käyttänyt. Paperia ei viittinyt keskellä yötä lähteä talosta etsimään, joten paperiksi päätyi peruspaperiarkkini pahvinen takakansi! Lähin luonnostelemaan, viidessä sekunnissa se oli pikapikaan tehty ja sitten aloinkin värittelemään. Ei minua kiinnostanut millä tekniikalla teen, ei siitä mitään mestariteosta pitänyt tulla. Luonnostella olisin voinut huolellisemmin, mutta antaa tämän kokeilun pitkäaikaisen tauon jälkeen olla aikas hyvä!




Ensikerralla parempi :)

13 kommenttia:

  1. WOW, oot tosi hyvä piirtämään! Osaisimpa mäkin noin hyvin, mutta ei :'( Mustakin sudet on tosi kauniita ja mystisiä :)
    Sun blogi on tosi kiva ja voisin ehkä alkaa seurailemaan sitä :)

    VastaaPoista
  2. salee osaat piirtää noin hyvin ! :O

    VastaaPoista
  3. Sini, Wau kiitos paljon! Mm piirtäminen on siitä kiva harrastus, että sitä kaikki osaa edes jonkun verran ihan varmasti ja kaikki voi oppia vaikka kuin hyviksi harjoittelulla. Toisin kuin esim musiikkiharrastuksessa, josta periaatteessa lähtökohta on täys nolla Ukko Nooaa lukuun ottamatta ja oppiminenkin paljon hitaampaa ja tuskasempaa. Että harjoittelua vaan, kyllä opit! En minäkään mikää luonnonlahjakkuus ole, mutta lapsena olin kovin innostunut ja piirtelin jatkuvasti, niin vaikka en nyt ole aikoihin harrastanut kunnolla tätä, niin taidot onneksi aika hyvin jäänyt harjoittelun takia. :)
    Joku päivä olisi mahtavaa päästä tutustumaan susiin "livenä"...

    Liisa, salé kiitti! :D

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Vau miten upee kuva, oot tosi hyvä piirtämää ! :o
    http://rontonelamaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  6. Vautsi mikä kuva! Tosi upee!

    VastaaPoista
  7. VAU! Toi on tosi upee, osaispa sitä iteki piirtää yhtä hyvin :3

    ❤: http://kehvelijehnakas.blogspot.fi

    VastaaPoista
  8. ihana blogi ja osaat kyllä piirtää!! :O :)

    VastaaPoista
  9. Ihan kiva banneri ja kuvat on hyvälaatuisia :)! Tekstikään ei ole sellasita pitkäveteistä ja sitä on kiva lukea :)!

    http://stepbysteepp.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  10. Oho vautsi, paljon ihania kommentteja. Kiitos paljon :)
    Käyn tsekkaa kaikkien blogit ja mahdollisesti myös kommentoimassa. Heti kun ehdin tänään!

    VastaaPoista
  11. Kansas, ohhoh, pidän jo tuota, että kysyitkin niin isona kehuna.. Ei ennen ole kukaan kysynyt, paitsi kaksi kaveria pyytänyt mötley cruen poikia vähän isommassa koossa puuväreillä ;)
    kovasti voisi kiinnostaa, mutta ei minulla itselläni taida riittää usko omiin kykyihin, että osaisin hienoa muotokuvaa väkertää.. Kaiken lisäkdi (yli-ihana) koirasi on valkoinen, ja en tiedä miten hyvin osaan valkoista värittää, että tulis yhtään aidon oloiben.
    Enhän varsinaisesti ole piirtänytkään muutamaan vuoteen, paitsi nyt taas herännyt kiinnostus.
    Kysyit vieläpä sinä päivänä, kun koulut alkaa eli vähän myöhään.. :/ Mun lukionkäynti on kyllä sellaista, että huhhuh. Aikaa ei riitä edes nukkumiseen. Yo-kokeetkin on nyt kaiken huipuksi viiden viikon päästä!

    Että noin.. Vähän huono hetkikin nyt. Tää susipiirroshan nyt oli suht nopee sutaisu, mut oikeesti jos yritän, niin olen paaljon hitaampi.
    Mahtavaa olisi saada piirtää toiselle pyynnöstä ja varmasti jossain kohtaan itse kokeilenkin piirtää koirasi. Katsoa, miten onnistuisi. Mutta valitettavasti en vielä lupaa mitää.

    Jos haluat oikein kaunista jälkeä ja ammattimaisuutta, niin esim Eija Halonen näyttää tekevän kauniita muotokuvia hevosista ja lemmikkieläimistä. Hänellä on seurattava blogikin upeista töistään -> http://katkopiirto.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  12. Aivan mahtava :o Oispa mullaki kärsivällisyyttä opetella piirtään, kadehdin kaikkia jotka osaa :c

    VastaaPoista
  13. Kiitos! Mä kadehdin musiikintaitajia. Etenkin pianoa soittavia. Pianolla saa joka ikisen nykymusiikin kipaleen soitettua ja ne aina kuulostaa upealta. Youtubesta kattelen paljon semmosia videoita. :) eikun harjoittelemaan vaan!

    VastaaPoista